“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018

details
foto's
gelijkaardig

“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids.

Programma

Dag 1

Vertrek vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Ijmuiden waar we de ferryovertocht nemen naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2

Ontbijt aan boord. Na aankomst ontscheping en vertrek via de borders naar Edinburg.Onderweg halte in Melrose voor vrije lunch. Nadien verder naar Roslyn voor bezoek aan de kapel, bekend van de Da Vinci Code. In de late namiddag aankomst in ons hotel Novotel Edinburgh Park of gelijkwaardig. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt maken we kennis met onze lokale gids en ontdekken we de stad met o.a. Old en New Town. Het kasteel met zijn rots is zonder meer het meest herkenbare beeld van de stad. Een bezoek staat dan ook op het programma. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan the National Gallery of Scotland of vrije tijd. Vroeg avondmaal en vervolgens richting Edinburgh Castle voor het bijwonen we de Royal Edinburgh Military Tattoo(facultatief vertoning van 22u30 met vuurwerk). Rond middernacht terug naar het hotel.

Dag 4

Na het ontbijt vertrek voor rit doorheen de regio van Loch Lomond en de Trossachs. We bezoeken o.a. de pittoreske dorpjes Luss en Balloch. Na het vrije middagmaal volgen we een panoramische route doorheen Glencoe Valley. Avondmaal en overnachting in hotel Cruachan hotel of gelijkwaardig in de regio van Fort William.

Dag 5

Dit wordt nogmaals een onvergetelijke dag. Na het ontbijt rijden we naar Mallaig waar we de ferry naar het eiland Skye nemen. Skye is één van de grootste eilanden voor de Westkust van Schotland en voor velen ook het mooiste. Een eerste bezoek brengen we aan Armadale Castle, met o.a. een museum gewijd aan de Clan McDonald. Daarna rijden we verder noordwaarts en genieten onderweg van prachtige vergezichten op de naburige eilanden. Vrij middagmaal in Portree, de hoofdplaats van het eiland. Nadien verkennen we het noordelijke gedeelte van Sky en zien we de prachtige en woeste landschappen van het eiland. Avondmaal en overnachting in het hotel Kings Arms of gelijkwaardig.

Dag 6

Na het ontbijt keren we terug naar het “vasteland” via de Skye Bridge en bezoeken we het meeste gefotografeerde kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Vervolgens zetten we onze weg verder noordwaarts en komen we aan het meest gekend meer van Schotland, Loch Ness waar we het Loch Ness Exhibition centre bezoeken. Na de vrije lunch brengen we een bezoek aan Urquhart Castle. Onze volgende halte is Scottish Kiltmaker Center in Inverness. Nadien rijden we naar ons overnachtingshotel Hilton Coylumbridge of gelijkwaardig te Aviemore.

Dag 7

Opnieuw een prachtige dag die begint met een bezoek aan het Cullorden Battlefield Visitor Centre. Het museum neemt je terug in de tijd en geeft een indrukkend en realistisch beeld van de slag bij Culloden. Ook de rondgang op het slagveld is imponerend. Na de vrije lunch gaan we naar Cawdor Castle voor bezoek aan dit kasteel en zijn mooie tuinen. Een prachtig onderhouden kasteel in een sprookjesachtige omgeving. Nadien brengen we nog een bezoek aan Speyside Cooperage. Hier krijgen we een zeer interessante rondleiding. Met de informatie die je hier vindt kun je nog beter begrijpen hoe belangrijk de vaten zijn voor de smaak van de whisky. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Aviemore.

Dag 8

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts richting Glasgow. Onze eerste halte vandaag is Edradour Whiskey Distillery met uiteraard ook een degustatie. We vervolgen onze route en bezoeken onderweg Stirling Castle. Dit kasteel was vanaf de twaalfde eeuw de residentie van de Schotse koningen. In de late namiddag komen we aan in Glasgow, de grootste stad van Schotland en ooit de tweede stad van het Britse rijk. Avondmaal en overnachting in hotel Premier Inn Glasgow of gelijkwaardig.

Dag 9

Onze laatste dag in het gastvrije Schotland. Na het ontbijt maken we in het gezelschap van onze gids nog een panoramische stadsrondrit doorheen het middeleeuwse centrum en langsheen de Sint Mungo kathedraal. Vooraleer we onze terugreis aanvangen naar Newcastle brengen we nog een bezoek aan Kelvingrove Art gallery. Eén van de bekendste musea in Glasgow. Hier vind je schilderijen van bekende schilders als van Gogh, Picasso en Monet. Behalve schilderijen zijn er ook wapencollecties en prehistorische relikwieën te bezichtigen. Daarna rijden we naar Newcastle waar we de ferry nemen richting IJmuiden. Net als bij de heenreis zijn alle faciliteiten voorzien aan boord. Diner en logies in binnenhutten.

Dag 10

Aankomst in Ijmuiden. Na het ontbijt ontschepen en rijden we terug huiswaarts.

Algemene informatie

In deze reis is inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur. U kunt vertrekken vanuit diverse opstapplaatsen
  • Overtocht IJmuiden – Newcastle met DFDS Seaways en terug
  • 2 overnachtingen aan boord in een standaard binnenkajuit op basis van half pension
  • 7 overnachtingen ter plaatse in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van half pension
  • De vermelde excursies en toegangsgelden
  • Nederlandstalige reisleiding

Niet in de prijs inbegrepen

  • Lunches, en dranken
  • Ticket Military Tattoo 50€/pp bij reservatie op te geven
  • Reis- en of annulatieverzekering
  • Niet vermelde diensten

Prijs per persoon 1779€ (op basis van tweepersoonskamer, single supplement 499€ beperkt aantal)

“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018 1
1799€ pp (single supplement 499€)

Meer info over '“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018'

(*) = verplichte velden