“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018

details
foto's
gelijkaardig

“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land.

Programma

Dag 1

Vertrek vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Ijmuiden waar we de ferryovertocht nemen naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2

Ontbijt aan boord. Na aankomst ontscheping en vertrek via de borders naar Edinburg.Onderweg halte in Melrose voor vrije lunch. Nadien verder naar Roslyn voor bezoek aan de kapel, bekend van de Da Vinci Code. In de late namiddag aankomst in ons hotel Novotel Edinburgh Park**** of gelijkwaardig. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt maken we kennis met onze lokale gids ontdekken we de stad. Het kasteel met zijn rots is zonder meer het meest herkenbare beeld van de stad. Een bezoek staat dan ook op het programma. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan the National Gallery of Scotland of vrije tijd. Vroeg avondmaal en vervolgens richting Edinburgh Castle voor het bijwonen we de Royal Edinburgh Military Tattoo(facultatief,vertoning van 22u30 met vuurwerk). Rond middernacht terug naar het hotel.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we noordwaarts richting Pitlochry onderweg bezoek aan Stirling Castle, Edradour Whiskey distillery en bezoek aan Blair Castle. Dit laatste kasteel is reeds sinds de 16e-eeuw in bezit van de Duke of Atholl en beschikt als enige in gans Groot-Brittannië over een eigen privaatleger: “Atholl Highlanders”. Onderweg gelegenheid tot lunch. Avondmaal en overnachting in hotel Royal Highland*** of gelijkwaardig te Inverness.

Dag 5

Na het ontbijt gaat het richting Culloden, waar we het Culloden Battlefield Visitor Centre bezoeken. Het museum neemt je terug in de tijd en geeft een indrukwekkend, realistisch beeld van de slag bij Culloden. Ook de rondgang op het slagveld is imponerend. Na de vrije lunch gaan we verder naar Cawdor Castle voor bezoek aan het kasteel en zijn mooie tuinen. Een prachtig onderhouden kasteel gelegen in een sprookjesachtige omgeving. Nadien brengen we nog een bezoek aan Speyside Cooperage. Hier krijgen we een zeer interessante rondleiding. Met de informatie die je hier vindt kun je nog beter begrijpen hoe belangrijk de vaten zijn voor de smaak van whisky.Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6

Opnieuw een prachtige dag die begint met een bezoek aan het Scottish Kiltmaker centre. Daarna rijden we zuidwaarts en komen we aan het meest gekende meer van Schotland, Loch Ness. Dit meer is niet het grootste maar wel het meest beroemdste omwille van het mysterieuze monster “Nessie”. Aan de oevers van het meer bevindt zicht Urquhart Castle, gebouwd in de 12de eeuw maar grotendeels verwoest. Door het spectaculaire zicht op Loch Ness en de interessante film is het zeker een bezoek waard. Vervolgens rijden we verder naar Fort Augustus waar u kan lunchen. Daarna gaat het verder naar Fort William. Avondmaal en overnachting in The Moorings hotel **** of gelijkwaardig

Dag 7

Dit wordt nogmaals een onvergetelijke dag. Na het ontbijt rijden we naar Mallaig waar we de ferry naar het eiland Skye nemen. Skye is het grootste eiland voor de Westkust van Schotland en voor velen ook het mooiste. Een eerste halte gebeurd aan Armadale Castle, een museum gewijd aan de Clan Donald. We rijden daarna verder noordwaarts en hebben onderweg prachtige vergezichten op de naburige eilanden. Vrij middagmaal in Portree, de hoofdplaats van het eiland. Nadien verkennen we het noordelijk gedeelte van Sky en zien we de de prachtige en woeste landschappen van het eiland. We keren terug naar het “vasteland” via de Skye Bridge. Vooraleer wij naar het hotel terugkeren bezoeken we nog het meest gefotografeerde kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle, Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Na het ontbijt maken we een korte wandeling langs “Neptun’s Stair Case”. Deze trapsluis telt 8 sluisen en is de langste trapsluis in Groot-Brittannië. Vervolgens rijden we verder zuidwaarts, via een panoramische route, doorheen de Glencoe Valley naar Loch Lomond. Waar we een boottocht maken op het meer. Loch Lomond is gekend voor zijn pittoreske postkaartzichten. Vrij middagmaal. Nadien gaan we naar Luss, een pittoresk dorpje aan de rand van Loch Lomond met lieflijke landhuisjes. In de late namiddag komen we aan in Glasgow, de grootste stad van Schotland en ooit de tweede stad van het Britse Rijk. Avondmaal en overnachting

Dag 9

Onze reis in het gastvrije Schotland zit er bijna op. Na het ontbijt maken we in het gezelschap van onze gids nog een panoramische stadsrondrit. Daarna rijden we naar Newcastle voor de nachtelijke overtocht. Net als bij de heenreis zijn alle faciliteiten voorzien aan boord. Diner en overnachting in binnenhutten.

Dag 10

Aankomst in Ijmuiden en na het ontbijt rijden we terug huiswaarts.

Algemene informatie:

In deze reis is inbegrepen:

Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur. U kunt vertrekken vanuit diverse opstapplaatsen

Overtocht IJmuiden – Newcastle met DFDS Seaways en terug

2 overnachtingen aan boord op basis van een standaard binnenkajuit

7 overnachtingen ter plaatse in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van half pension

De vermelde excursies en toegangsgelden

Nederlandstalige reisleiding

Niet in de prijs inbegrepen

Lunches, en dranken

Ticket Military Tattoo 50€/pp bij reservatie op te geven (vertoning zaterdagavond met vuurwerk)

Reis- en of annulatieverzekering

Niet vermelde diensten

Bijzondere voorwaarden:

Annulering door de reisorganisator

Indien er minder dan 18 deelnemers zijn ingeschreven voor een reis, kan de reisorganisator de betreffende reis annuleren. Uiterlijk 21 dagen voor afreis zullen alle deelnemers daar schriftelijk van op de hoogte worden gesteld.

In geval van belangrijke binnenlandse of internationale gebeurtenissen die het normale verloop van de betreffende reis kunnen hinderen.

In beide gevallen worden de reeds betaalde reissommen integraal terugbetaald. Er kan door de reiziger géén aanspraak worden gemaakt op enige schadeloosstelling.

Begeleiding

Bij alle begeleide busreizen is Nederlandstalige begeleiding voorzien. De dienstvergoeding voor chauffeur en reisleiding is inbegrepen. Het staat de deelnemers uiteraard vrij om hen achteraf nog eens extra te belonen.

Bagage

Het is deelnemers toegestaan één valies per persoon plus één stuk handbagage mee te nemen.

Niet in de prijs inbegrepen

Alle persoonlijke uitgaven voor maaltijden en dranken alsmede toeristische activiteiten zoals vermeld in het betref- fende reisprogramma onder “gelegenheid tot” of “facultatief”.

Annulering- en/of bijstandsverzekering.

Prijs per persoon …. (op basis van tweepersoonskamer)

“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018 1

Meer info over '“Fall in Love with Scotland” afreis 23/08/2018'

(*) = verplichte velden