“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019

details
foto's
gelijkaardig

“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land onder leiding van een Nederlandstalige reisleider.

Programma

Dag 1

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol met rechtstreekse vlucht naar Glasgow (transfer vanuit regio Leefdaal / carpool Kontich / carpool Wuustwezel) . Bij aankomst worden we opgewacht door onze chauffeur/gids en maken we een dagtocht doorheen de regio van Loch Lomond en de Trossachs. We bezoeken o.a. Balloch Castle Country Park, Luss, een schattig klein dorpje aan de rand van Loch Lomond met lieflijke landhuisjes, Nadien gaat het via Tarbet (klim naar het kasteel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het dorp en de haven) naar An Ceann Mor, een speciaal gebouwd uitkijkpunt in Inveruglas waar u een gevoel krijgt over de enorme omvang en schoonheid van Loch Lomond. Vervolgens rijden we,via een panoramische route, naar ons hotel Knockderry House 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek naar Inveraray voor bezoek aan Inveraray Jail en via Inveraray Bridge brengen we een bezoek aan Inveraray Castle & Gardens. Daarna gaat het verder noordwaarts en via het steeds meer bergachtige landschap bereiken we Ballachulish. Van hieruit bezoeken we het dorp Glencoe. Het Glencoe Folk museum is ondergebracht in twee traditionele huisjes en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de regio en zijn bevolking. We rijden daarna naar Mallaig, onderweg komen we langs de Glenfinnan viaduct (heeft als decor gediend in de films van Harry Potter). In Mallaig nemen we de ferry naar Armadale (Isle of Skye); indien de tijd het toelaat, bij aankomst bezoek aan Armadale Castle & Gardens. Avondmaal en overnachting in Viewfield House hotel 4* nabij Portree.

Dag 3

Ganse dag verkenning van het eiland, hoogtepunten vandaag zijn o.a. :

 • Old Man of Storr
 • The Quiraing
 • Staffin Bay
 • Neist Point Lighthouse
 • Dunvegan Castle

avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we richting Eilean Donan Castle, wellicht het meest gefotografeerd kasteel van Schotland. Vervolgens zetten we onze weg verder noordwaarts en komen aan bij Loch Ness. Hier bezoeken we het Loch Ness Exhibition centre. Na de vrije lunch brengen we een bezoek aan Urquhart Castle. Vooraleer we naar ons hotel rijden, brengen we nog een bezoek aan het Scottish Kiltmaker Center in Inverness. Avondmaal en overnachting in hotel The Steadings 3*.

Dag 5

Opnieuw staat een prachtige dag op het programma die begint met een bezoek aan het Culloden Battlefield Visitor Centre. Het museum neemt je terug in de tijd en geeft een indrukwekkend en realistisch beeld van de slag bij Culloden. Na de vrije lunch gaan we naar Brodie Castle. Afhankelijk van het weer en de interesse van de deelnemers maken we een wandeling op het strand van Nairn of brengen we een bezoek aan Elgin Cathedral of Dallas Dhu Historic Distillery. Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Speyside Cooperage. Hier krijgen we een interessante rondleiding over de vaten waarin de whisky wordt “gerijpt”. Vervolgens verder zuidwaarts naar Balmoral Castle, de zomerresidentie van de koninklijke familie. Gelegenheid voor lunch en bezoek. Het is vooral het domein dat de moeite loont, daar je binnen niet veel mag zien. Alternatief in de omgeving , is om Braemar Castle te bezoeken. Hier wordt u ontvangen door vrijwilligers die u veel kunnen vertellen over de geschiedenis en de bewoners van dit kasteel. Daarna richting Edzell. Indien de tijd het toelaat brengen we nog een kort bezoek aan Edzell Castle & Gardens. Avondmaal en overnachting in hotel Glenesk 4* te Edzell.

Dag 7

Vandaag rijden we zuidwaarts richting Edinburgh. Onderweg bezoeken we Dunkeld, Stirling Castle, Falkirk met de Kelpies en in de late namiddag bereiken we Edinburgh. Vrij avondmaal en overnachting in hotel Hampton by Hilton Edinburgh West 3*.

Dag 8

Ganse dag om Edinburgh te verkennen. In de voormiddag begeleid bezoek met gids, nadien vrije tijd om de stad verder te ontdekken of shopping.

 • Edinburgh Castle
 • Royal Mile
 • Holyrood Palace
 • Royal Botanic Garden

Vrij avondmaal en overnachting

Dag 9

Na het ontbijt vrije tijd tot circa 13u; daarna transfer naar de luchthaven van Edinburgh voor de rechtstreekse terugvlucht naar Zaventem.

Algemene informatie

Prijs pp: 2065€

Deze prijs omvat:

 • vlucht Amsterdam/Glasgow met KLM en terugvlucht Edinburgh/Zaventem met Brussels Airlines
 • transfer per autocar naar Amsterdam op dag 1
 • ter plaatse autocar van max 16 personen met diensten van ervaren Engelstalige chauffeur/gids
 • 8 overnachtingen in de vermelde hotels op basis van een 2-persoonskamer incl ontbijt
 • avondmalen vanaf dag 1 t.e.m. dag 7
 • de vermelde bezoeken en toegangsgelden (uitgezonderd Armadale Castle 8.5£, daar dit bezoek afhankelijk is van de tijd)
 • diensten van Nederlandstalige reisleider vanaf vertrek tot terugkeer in België
 • ferryovertocht Mallaig – Armadale
 • btw

Niet inbegrepen:

 • middagmalen
 • niet vermelde diensten en persoonlijke uitgaven
 • reis – en/of annulatieverzekering

“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 1“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 2“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 3“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 4“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 5“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 6“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 7“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 8“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019 9
2065€ pp

Meer info over '“Fall in Love with Scotland” afreis 30/05/2019'

(*) = verplichte velden