In de voetsporen van Downton Abbey afreis 15 juli 2018

details
foto's
gelijkaardig

In de voetsporen van Downton Abbey afreis 15 juli 2018

In de voetsporen van Downton Abbey
Voor de fans van de populaire tv-serie Downton Abbey is er goed nieuws, de opnames voor een filmversie gaan in 2018 van start. Als u ook zo genoten heeft van de serie en kennis wil maken met enkele plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie, dan moet u zich zeker inschrijven op onze begeleide reis. U waant u even terug in een heel ander tijdperk. De serie wordt in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Naast bezoeken aan de bekende filmlocaties, bezoeken we ook de prachtige stad Oxford en verkennen we het glooiende landschap en de liefelijke dorpjes van de Cotswolds.

Dag 1: Vertrek naar Calais, waar we de shuttle nemen naar Folkestone. Vanuit Folkestone rijden we verder naar Syon Park en Gardens voor een bezoek. Na het vrij middagmaal verder naar Waddesdon Manor. Tijdens het tweede seizoen van de serie had Sir Richard Carisle de bedoeling om Haxby Park (in het echt Waddeson Manor) te kopen. In de late namiddag rijden we naar ons hotel voor de komende vier nachten: Four Pillars Witney hotel. Avondmaal en overnachting.
Dag 2: Na het ontbijt gaat het richting Bampton. De gids zal ons meenemen voor een wandeling doorheen het dorp en ons meer vertellen over de verschillende locaties waar opnames plaatsvonden voor de serie Downton Abbey. Daarna naar Cogges Manor Farm voor bezoek en  lunch. Cogges Manor farm was trouwens de Yew Tree farm van de familie Drewe in de serie. Na het middagmaal gaat het richting Oxford en heeft u vrije tijd. Nadien gaat het terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.
Dag 3: Na het ontbijt vertrek naar Oxford voor een geleid bezoek: “The downton Abbey era tour”. Op deze tour ontdekt u hoe het leven was tijdens de periode van Downton Abbey. Voor het middaguur vertrek naar Highclere Castle voor bezoek aan dit kasteel dat ook een belangrijke rol speelt in de serie. Hier kunt u ook de permanente tentoonstelling gewijd aan de ontdekking van het graf van Toetanchamon bezoeken of, als het weer het toelaat, doorheen de mooie tuin wandelen. Avondmaal en overnachting in ons hotel
Dag 4: Vandaag verkennen we enkele typische Cotswoldsdorpjes: o.a. Burford, Bourton on the Water, Bibury,… Onderweg gelegenheid tot vrij middagmaal. In de late namiddag terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting
Dag 5: Na het ontbijt gaat het Basildon Park voor een bezoek aan deze tuin, hier werden aardig wat opnames voor de serie gemaakt. Onderweg gelegenheid tot lunch. Vervolgens rijden we naar West Wycombe Park voor bezoek. Nadien vertrekken we richting Folkestone en indien de tijd het toelaat maken we nog een stop vooraleer we de shuttle nemen richting Calais om tenslotte verder te rijden naar de opstapplaats(en).

NB de volgorde van de bezoeken kan aangepast worden volgens omstandigheden

Inbegrepen:
Autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
Hotel**** in half pension
lunch in Cogges Manor farm op dag 2
Nederlandstalige deskundige begeleiding
Vermelde excursies

Niet inbegrepen:
Persoonlijke uitgaven
Dranken
Annulatieverzekering
Entreegelden ( als “pakket” beschikbaar, kostprijs: circa 90 £ )

Kostprijs :
per persoon op basis van dubbel kamer: 620 €
singlesupplement : 150 € (voor de 4 nachten)

620€

Meer info over 'In de voetsporen van Downton Abbey afreis 15 juli 2018'

(*) = verplichte velden