In de voetsporen van Downton Abbey afreis 21 juli 2019

details
foto's
gelijkaardig

In de voetsporen van Downton Abbey afreis 21 juli 2019

In de voetsporen van Downton Abbey
Voor de fans van de populaire tv-serie Downton Abbey is er goed nieuws, de opnames voor een filmversie gaan in 2018 van start. Als u ook zo genoten heeft van de serie en kennis wil maken met enkele plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie, dan moet u zich zeker inschrijven op onze begeleide reis. U waant u even terug in een heel ander tijdperk. De serie wordt in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Naast bezoeken aan de bekende filmlocaties, bezoeken we ook de prachtige stad Oxford en verkennen we het glooiende landschap en de liefelijke dorpjes van de Cotswolds.

Dag 1: vertrek vanuit de gekozen opstapplaats naar Calais waar we de shuttle nemen naar Folkestone. Bij aankomst rondleiding in Folkestone met focus op de hotels uit de tijd van Downton Abbey. Daarna verder naar Waddesdon Manor voor bezoek en hier heeft u tevens gelegenheid tot vrije lunch. Na dit bezoek gaat naar onze verblijfplaats het 4* Four Pillars Witney hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt vertrek naar Bampton; hier maakt u een wandeling doorheen het dorp en ziet u de verschillende locaties waar opnames voor de serie Downton Abbey plaatsvonden. Daarna verder naar Cogges Manor Farm voor lunch en bezoek.  Aansluitend gaat het naar Oxford en heeft u gelegenheid tot shopping. Rond 18u vertrek naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: In de voormiddag hebben we een geleid bezoek in Oxford, The Downton Abbey era tour. Tijdens deze rondleiding ontdekt u hoe het leven was tijdens de periode van Downton Abbey. Om 14u worden we verwacht in Highclere Castle voor een bezoek aan dit kasteel dat een belangrijke rol speelt in de serie. Tevens kan u de permanente Egyptische tentoonstelling bezoeken, alsook rondkuieren in de tuinen. Rond 17u30 keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Vandaag gaat u op verkenning langsheen verschillende typische Cotswoldsdorpjes. Zo staan o.a. op het programma Burford, Bibury, Bourton on the Water,… Onderweg heeft u gelegenheid voor een lunch. In de late namiddag keren we terug naar het hotel en heeft u vrije tijd tot aan het diner en overnachting.

Dag 5: Na het ontbijt en check-out vertrek naar Greys Court voor bezoek aan de tuinen en het landhuis. Rond 12u00 vertrek naar West Wycombe waar u gelegenheid heeft tot lunch en aansluiten rond 14u bezoek aan West Wycombe Park. Rond 15u rijden we verder richting Folkestone waar in de vroege avond de shuttle nemen richting Calais. Bij aankomst in Calais gaat het terug naar de schillende afstapplaatsen.

Inbegrepen:
Autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
Hotel**** in half pension
lunch in Cogges Manor farm op dag 2
Nederlandstalige deskundige begeleiding
Vermelde excursies

Niet inbegrepen:
Persoonlijke uitgaven
Dranken
Annulatieverzekering
Entreegelden ( als “pakket” beschikbaar, kostprijs: circa 90 £ )

Kostprijs :
per persoon op basis van dubbel kamer: € 640
singlesupplement : € (voor de 4 nachten) 210€

640€

Meer info over 'In de voetsporen van Downton Abbey afreis 21 juli 2019'

(*) = verplichte velden