Lake District, World Heritage afreis 26/04/2018

details
foto's
gelijkaardig

Lake District, World Heritage afreis 26/04/2018

Lake District – a Unesco World Heritage Site

Het Lake District ligt in het graafschap Cumbria en inspireert al generaties lang bezoekers en bekende schrijvers en dichters. Er zijn 15 meren, met elkaar verbonden door bergpassen en bergen. Het meest bekende is Lake Windermere, tevens ook het grootste meer van Engeland. De natuur is er trouwens zo veelzijdig dat de hele regio haast een botanische tuin lijkt.

Programma:

Dag 1: Via verschillende opstapplaatsen rijden we naar Zeebrugge waar we rond 17u00 aan boord gaan voor de overtocht met P&O ferries naar Hull. Aan boord hoeft u zich allerminst te vervelen, want met een winkel, restaurants en entertainment is de overtocht al volop vakantie.
Diner en overnachting aan boord op basis van een 2-persoonsbinnenkajuit
Dag 2: Bij aankomst in Hull ontscheping en vertrek naar het sfeervolle York. Bezoek aan het oude stadscentrum en York Minster. Daarna rijden we verder naar ons hotel Best Western Plus Castle Inn, nabij Keswick. Avondmaal en overnachting
Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar Derwentwater en Keswick voor bezoek. Vervolgens gaan we naar Cockermouth waar we Wordsworth House and Garden bezoeken. William Wordsworth is één van de beroemdste Lake dichters.Gelegenheid voor een vrij middagmaal. De dag wordt afgerond met een bezoek aan de enigste Engelse whisky distilleerderij, Lakes Distillery. Uiteraard hoort hier ook een degustatie bij. Avondmaal en overnachting in ons hotel
Dag 4: Vandaag treden we in de voetsporen van Beatrix Potter. Via een panoramische route rijden we naar het dorpje Near Sawrey voor bezoek aan Hill Top Farm en de tuinen. Daarna gaat het naar Hawkshead, met zijn typische witte huisjes en de Grammar School waar de dichter Wordsworth 9 jaar met zijn gezin woonde. Na het vrije middagmaal rijden we naar Windermere voor een boottocht naar Ambleside. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
Dag 5:Onze ochtendrit brengt ons naar Aira Force waterval, waar we een korte ochtendwandeling maken.Aansluitend maken we een boottocht die ons naar Glenridding brengt.Hier heeft u vrije tijd en mogelijkheid tot lunch. Vervolgens volgen we een mooie route langs de oevers van Ullswater naar Askham waar we Lowhter Castle and Gardens bezoeken.Via Caldbeck en Caldbeck Fells gaat het terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. Indien de tijd het toelaat stop in Caldbec en bezoek aan de Woolclip.
Dag 6:Vandaag bezoeken we de westelijke kant van het Lake District.Op het programma staan o.a. het mooie kustplaatsje Ravenglass en bezoek aan Eskdale Railway Station. Daarna verder naar Muncaster Castle and Gardens voor bezoek. Via Coniston rijden we in de late namiddag terug naar ons hotel.
Dag 7: Wederom nemen we een panoramische route nu richting Grasmere. Hier bezoeken we Dove Cottage en Wordsworth Museum. Vrije tijd en gelegenheid tot lunch. Vervolgens bezoek aan Holehird Gardens, thuisbasis van de Horticultural Society van het Lake District. Na dit bezoek vatten we onze terugreis aan naar Hull waar we inschepen voor de overtocht naar Rotterdam. Avondmaal en overnachting aan boord.
Dag 8:Na het ontbijt aan boord, ontscheping in Europoort/Rotterdam en rijden we terug huiswaarts.

Prijs pp: 1150€ (single supplement 295€)

Deze prijs omvat:
• Reis per luxe autocar inclusief diensten van een ervaren chauffeur
• De vermelde ferryovertochten met P&O ferries
• 2 overnachtingen aan boord op basis van een 2-persoons binnenkajuit
• 2x ontbijt en 2 x avondmaal aan boord
• 5 overnachtingen in hotel Best Western Plus Castle Inn *** op basis van een 2-persoonskamer incl. half pension
• diensten van Engelstalige lokale gids vanaf dag 3 t.e.m. dag 7
• Alle in het programma vermelde rondritten
• Nederlandstalige begeleiding

Niet inbegrepen:
• Alle persoonlijke uitgaven voor niet vermelde maaltijden en dranken
• toegangsgelden circa 66£ te betalen aan reisleiding bij vertrek
• Annulering- en/of bijstandsverzekering

Prijs berekend op basis van minimum 20 deelnemers

NB de volgorde van de bezoeken kan aangepast worden volgens omstandigheden

Lake District, World Heritage afreis 26/04/2018 1Lake District, World Heritage afreis 26/04/2018 2Lake District, World Heritage afreis 26/04/2018 3

Meer info over 'Lake District, World Heritage afreis 26/04/2018'

(*) = verplichte velden