Cruise: De Charmes van de Britse Eilanden afreis 10 mei 2020 nu 50% korting voor 2e persoon

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

 

https://vimeo.com/339841710#at=0

Cruise: De Charmes van de Britse Eilanden afreis 10 mei 2020 nu 50% korting voor 2e persoon

Geniet tijdens deze cruise van vele verrassingen, zowel aan boord als aan wal. Van Ierland tot Ulster, van Schotland tot Engeland, deze prachtige route zal u door een wonderlijke wereld brengen, waarbij men moeilijk aan zijn charme kan weerstaan! Legendes, archeologie, kunst, wilde kusten en betoverende landschappen staan op het programma. Indien u denkt dat u het Verenigd Koninkrijk kent, dan zal u nog verrast zijn en verblind worden door de talrijke contrasten. Van de legendes van het Ierland van de Kelten tot de ruige kusten van Schotland, van het aristocratische Edinburgh tot de opmerkelijke culturele bloei van Glasgow, van de perfect gestileerde tuinen van Belfast tot de mysterieuze rechtopstaande stenen van Stonehenge of Callanish…. Kortom, een caleidoscoop van indrukken, onvergankelijke herinneringen en emoties zal u overvallen. Welkom aan boord voor een bijzonder verrijkende cruise met prachtige steden om te ontdekken en te herontdekken: Londen, Cambridge, Edinburgh, Belfast, Glasgow, Liverpool, Dublin, … So British!

Vaarroute:

DAG 1

Transfer per luxe-autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 20u00.

avondmaal

DAG2

Tilbury ligt in het graafschap Essex en is de voorhaven van London.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 1 (ong. 6u): PANORAMISCH LONDON (Met lunchpakket van het schip)

Deze panoramische excursie per autocar, brengt u naar het centrum van Londen, langs de mooiste monumenten van deze kosmopolitische stad, waaronder: de Big Ben, The Houses of Parliament, Trafalgar Square, Westminster Abbey, London Bridge, The Tower of London, St Paul’s Cathedral, … Na onze panoramische tour keren we terug naar het schip in Tilbury.

Prijs per persoon: € 80

EXCURSIE 2 (ong. 8u): CAMBRIDGE, HISTORISCHE UNIVERSITEITSSTAD (Met lunchpakket van het schip)

Vertrek per autocar naar Cambridge voor een panoramische tour langs de historische gebouwen van de stad. Tijdens de rit vertelt onze gids de geschiedenis en legendes van de stad en de universiteit. Ondanks haar internationale reputatie, heeft Cambridge de sfeer van een bruisende handelsstad, met kronkelende straatjes en prachtige architectuur weten te behouden. De universiteit waaraan verschillende koningen, ministers, wetenschappers en acteurs studeerden, werd voor het eerst opgericht in de 13e eeuw. Veel van de prachtige collegegebouwen, dateren uit de 15e en 16e eeuw en bieden een prachtig uitzicht over de rivier. Na de rondrit geniet u van vrije tijd om deze fascinerende stad verder op eigen houtje te verkennen.

Prijs per persoon: € 100

DAG3

Op zee; geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

DAG4

Rosyth is een havenstad op korte afstand van de Schotse hoofdstad Edinburgh en tevens de uitvalbasis voor onze excursies. Fenomenaal licht, doedelzakken en whisky: welkom in Edinburgh! De stad werd op vulkanische heuvels gebouwd en bestaat uit 2 afzonderlijke wijken: de oude stad, met het middeleeuws centrum ligt boven, terwijl het nieuwste gedeelte lagergelegen is.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 3 (ong. 8u): DE TROSSACHS, POORT NAAR DE HIGHLANDS (Lunch inbegrepen)

Vertrek per autocar richting de historische stad Stirling. Vanaf het kasteel, geniet u van een schitterend uitzicht. Bezoek aan dit historisch en indrukwekkend bouwwerk en leer meer over de architectuur en de geschiedenis. Vervolgens ziet u het Koninklijk Paleis gebouwd in Renaissancestijl. Verder naar de Trossachs, ook gekend als: “De Schotse Hooglanden in miniatuur”. Bewonder de imposante diversiteit in het landschap, mysterieus beboste hellingen met dramatische pieken. Aankomst in Callander voor de lunch en vrije tijd om deze dynamische stad te ontdekken. Na de lunch zet u de tocht verder naar Loch Katrine. Vrije tijd voor een wandeling of shopping. Terugkeer naar Rosyth via het bosreservaat Queen Elizabeth en de aangename Duke’s Pass weg. Snel zal u in de ban zijn van een overweldigend landschap.

Prijs per persoon: € 140

EXCURSIE 4 (ong. 8u): PANORAMISCH EDINBURGH, BEZOEK KASTEEL EN VRIJE TIJD (Met lunchpakket van het schip)

Vanuit Rosyth rijdt u via het vissersdorp South Queensferry naar Edinburgh. Een panoramische stadsrondrit laat u kennismaken met tal van bezienswaardigheden. Daaropvolgend brengen we een bezoek aan het Kasteel van Edinburgh. Na het bezoek gaat de rit verder langs de Royal Mile, de vroegere baan van de oude stad, die het kasteel van Edinburgh verbond met Holyrood Palace. In Princess street, de bruisende commerciële ader, ziet u het Scott Monument en enkele fantastische tuinen. Vrije tijd (± 3u30) om de stad op eigen houtje te verkennen. Op de terugweg passeert u nog de prachtige Forth Road Bridge.

Prijs per persoon: € 110

EXCURSIE 5 (ong. 4u30): PANORAMISCH EDINBURGH EN BEZOEK KASTEEL

Een panoramische stadsrondrit laat u kennismaken met tal van bezienswaardigheden in zowel de Oude Middeleeuwse Stad als in de 18e eeuwse “Nieuwe Stad”. Daaropvolgend brengen we een bezoek aan het Kasteel van Edinburgh dat de stad domineert. Na het bezoek gaat de rit verder langs de Royal Mile, de vroegere baan van de oude stad. In Princess street, de bruisende commerciële ader, ziet u het Scott Monument en enkele fantastische tuinen. Tenslotte geniet u vanaf Dunsapie Loch van een adembenemend uitzicht over de stad. Op de terugweg passeert u de prachtige “Forth Road Bridge”.

Prijs per persoon: € 70

DAG5

Invergordon ligt in het hart van de Highlands, vol woeste en grandioze landschappen waar menig dichter lyrisch over is.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 6 (ong. 4u): CAWDOR KASTEEL

Vertrek langs de riviermonding van Cromarty en bewonder de prachtige panorama’s, voordat u het Schotse platteland betreedt om de plaats van de Slag om Culloden te bereiken voor een korte stop. Bezoek aan het middeleeuws Cawdor kasteel, gebouwd in 1372, de myhtische residentie, van Shakespeare’s Macbeth. De toegang is via een ophaalbrug. Binnen is het romantisch ingericht en buiten omgeven door uitzonderlijk mooie tuinen. Na het bezoek is er tijd om door de prachtige tuinen te wandelen. (Trappen in het kasteel)

Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 7 (ong. 4u): DUNROBIN KASTEEL & ROYAL DORNOCH

Op weg naar Dunrobin rijdt u door de typische Schotse landschappen. Aan het einde van een lange dreef afgeboord met bomen, doemt plots het grandioze kasteel van Grand Dunrobin op. Het bestaat uit niet minder dan 189 kamers, allen stijlvol en fijn gemeubeld en aangekleed met schilderijen, wandtapijten en andere waardevolle kunstwerken. Dit beeldschone bouwwerk, de zetel van de hertogen van Sutherland, ligt in een prachtig park met uitzicht op zee. Hierna vertrekt u naar Royal Dornoch, een charmante stad uit de 12e eeuw en met de middeleeuwse kathedraal waar Madonna haar huwelijk liet inzegenen.

Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 8 (ong. 4u): LOCH NESS EN HET KASTEEL VAN URQUHART

Langs de oever van de Cromarty Firth en via Muir van Ord en Beauly, een pittoresk oord met een schitterende abdij uit de 13e eeuw, daalt u af naar het fenomenale Loch Ness. Het is hier dat het Monster van Loch Ness ‘Nessie’ (waarvan het bestaan nooit werd bewezen) zich schuilhoudt. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel van Urquhart uit de 14e eeuw, vanwaar u een mooi zicht hebt op het beroemde Loch (het pad dat naar het kasteel leidt, is vrij steil). Tot slot panoramische rondrit in Inverness, de hoofdstad van de Schotse Highlands en de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden, zoals het gotische stadhuis.

Prijs per persoon: € 70

EXCURSIE 9 (ong.3u30): GLENMORANGIE WHISKY & ROYAL DORNOCH

Na een korte rit komt u aan in Royal Burgh Tain voor een bezoek aan Glenmorangie, de oudste distilleerderij van de noordelijke Highlands. Deze distilleerderij is al 150 jaar actief en dankt haar naambekendheid aan de hoogkwalitatieve single malts. Uiteraard mag u ook proeven! Hierna vertrekt u naar Royal Dornoch, een charmante stad uit de 12e eeuw. U ziet er de middeleeuwse kathedraal waar Madonna haar rock ’n roll-huwelijk liet inzegenen, het bisschoppelijk paleis, alsook de oude gevangenis omgebouwd tot winkelcentrum. (Veel trappen in distilleerderij)

Prijs per persoon: € 60

DAG6

Stornoway is de belangrijkste stad van het prachtige eiland Lewis, gelegen in de Buiten- Hebriden. (Ontscheping met sloepen)

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 10 (ong. 4u30): HISTORISCH LEWIS

Vertrek naar Callanish, thuisbasis van de Callanisch Standing Stones, na Stonehenge de grootste prehistorische site van Groot-Brittannië. Verder langs de Atlantische kustweg, naar Carloway waar u de best bewaarde broch (ronde stenen toren) van de Hebriden kan terugvinden. Vervolgens naar het openluchtmuseum Gearrannan, dat bestaat uit een dorpje van “Black Houses”. Gebouwd als een combinatie van woningen en stallen, waar mens en dier samenleefden. Bezoek aan een volledig gerestaureerd huis. U krijgt een demonstratie weven te zien.

Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 11 (ong. 4u30): ADEMBENEMEND HARRIS

Harris is wereldwijd bekend voor de wollen stof die hier nog ambachtelijk wordt gefabriceerd: Harris Tweed. Deze panoramische rondrit op het zuidelijke eiland Harris, brengt u langs de lochs Erisort en Seaforth. Aankomst en vrije tijd in het dorp Tarbert,

een dorp van 400 inwoners, met zicht op het Loch met dezelfde naam. Het dorp ligt in een maanlandschap van rotsen en kleine lochs en daalt af naar het paradijselijk wit zandstrand van Horgabost.

Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 12 (ong. 4u30): WANDELING STORNOWAY

U begint de wandeling langs de waterkant bij de vissersbootjes en volgt het pad langs de kustlijn. Vanaf de kleine aanlegsteiger geniet u van een prachtig uitzicht op Stornoway’s kleurrijke huizen en het kasteel aan de overkant. Vanaf de top van Gallows Hill hebt u een uitstekend zicht op Stornoway. Overblijfselen van prehistorische nederzettingen zijn er teruggevonden. Tenslotte bereikt u het indrukwekkend Lews kasteel, één van de mooiste van het Schotse eiland. U bezoekt het nieuwe Museum Nan Eilean, een van de trekpleisters zijn de 6 wereldberoemde Lewis schaakstukken, ontdekt in 1831 op het eiland Lewis. (± 7 km wandelen).

Prijs per persoon: € 45

DAG7

Oban is een klein stadje met een prachtige kust en een spectaculaire natuur. Rondom de stad vind je vele kastelen en tuinen om te bezoeken. Het bezit ook een distilleerderij en een museum. (Ontscheping met sloepen)

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 13 (ong. 8u): HET HART VAN DE SCHOTSE HIGHLANDS (Lunch inbegrepen)

Deze excursie neemt u mee naar het hart van de Schotse Highlands. Vertrekkend uit het charmant Victoriaans stadje Oban passeert u Loch Etive en de indrukwekkende Connel brug. Via de oevers van dit schilderachtige meer komt u aan bij de ruïnes van “Kilchurn Castle”. Na de lunch daalt u af langs Loch Leven naar de beroemde stad Fort William, gelegen aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg in Schotland. Stadsbezoek en vervolgens naar Neptune’s staircase, een sluizensysteem dat het Caledonische Kanaal met het Loch Linnhe verbindt. Terugkeer naar het schip via de mooie kustweg met zicht op de lochs, eilanden, vissersdorpen en feeërieke kastelen.

Prijs per persoon: € 110

EXCURSIE 14 (ong. 4u): HET KASTEEL VAN INVERARAY

In Inveraray staat een van de beroemdste kastelen van Schotland, de thuisbasis van de hertog van Argyll. U verlaat het stadje Oban, langs de monding van Loch Etive en de ruïnes van “Kilchurn Castle”. Inveraray biedt u een adembenemend uitzicht over Loch Fyne en is één van de mooiste voorbeelden van een klassiek 18e eeuws dorp met Georgiaanse huizen. Vandaag is het kasteel nog steeds bewoond door de familie van de hertog. U ziet een mooie collectie familieportretten, prachtige wandtapijten en een rijkelijk gevulde wapenkamer.

Combineerbaar met excursie 15

Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 15 (ong. 3u): WANDELING IN OBAN EN WHISKY DISTILLEERDERIJ

Begeleide wandeling door het centrum van Oban met bezoek aan de St. Columba kathedraal. Vervolgens gaat u de helling op tot aan de Mc Caig’s Tower, gebouwd in 1897 en geïnspireerd op het Colosseum. U wandelt terug naar het centrum van Oban voor het bezoek aan de oudste distilleerderij van Oban. Er wordt nog steeds whisky gestookt in de kleine koperen ketels. Na het stoken verdwijnt de drank gedurende 14 jaar in eiken vaten. Na 14 jaar mag de Oban Single Malt eindelijk geproefd worden. Een gelegenheid die we niet aan ons laten voorbijgaan. (± 3 km wandelen, stijgend verloop)

Combineerbaar met excursie 14

Prijs per persoon: € 55

DAG8

Belfast is de belangrijkste stad in Noord-Ierland en de zetel van de Noord-Ierse regering.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 16 (ong. 8u): GIANT’S CAUSEWAY EN ANTRIM KUST (Met lunchpakket van het schip)

De kust van Antrim wordt beschouwd als één van de mooiste van Europa. U boordt de kust af langs de 9 “Glens” (valleien), rijdt door beeldschone valleien en passeert spectaculaire bergstromen. In Carrick-a-Rede, bewondert u de 30 meter hoge hangbrug. Daarna naar de mooie stranden van White Park Bay. Het hoogtepunt van de tocht is de “Giant’s Causeway”, een rotsformatie die bestaat uit ongeveer 37.000 basalt-zuilen, ontstaan bij een vulkaanuitbarsting miljoenen jaren geleden. Vrije tijd om te wandelen en te genieten van uw lunchpakket. Terugkeer naar Belfast met een korte halte aan het romantische Dunluce Castle. Dieper landinwaarts bereikt u “The Dark Hedges”, een laan met bomen geplant in de 18e eeuw en als decor gebruikt in de serie Game of Thrones.

Prijs per persoon: € 110

EXCURSIE 17 (ong. 4u30): HET SCHIEREILAND ARDS & MOUNT STEWART

Het Ards schiereiland is een van de mooiste gebieden van Noord-Ierland. U verlaat Belfast en rijdt langs het Noord-Ierse parlement van Stormont. De kustweg van Stangford Lough brengt u naar het Mount Stewart huis voor een bezoek. Vrije tijd om een wandeling te maken door de prachtige tuinen die een interessante selectie aan zeldzame planten bezit. Langs de oevers van het meer bereiken we vervolgens de Grey Abdij, een cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw, waarvan de ruïnes indrukwekkend zijn.

Combineerbaar met excursie 18

Prijs per persoon: € 60

EXCURSIE 18 (ong. 3u): PANORAMISCHE RONDRIT BELFAST

Deze panoramische tocht van Belfast geeft u een inleiding in de sociale geschiedenis van deze fascinerende stad. U passeert de oude scheepswerven waaronder die van Harland and Wolff, die de Titanic heeft gebouwd. Vervolgens verder door de straten van “Falls en Shankhill” waar zich de meest bloedige conflicten tussen katholieken en protestanten hebben afgespeeld. De muurschilderingen op de gevels van de huizen weerspiegelen de loyaliteit van de burgers voor een van beide partijen.

Combineerbaar met excursie 17 of 19

Prijs per persoon: € 50

EXCURSIE 19 (ong. 3u30): BELFAST EN TITANIC-BELEVENIS

Tijdens deze excursie komt u alles te weten over Belfast en haar scheepvaartindustrie, en meer in het bijzonder over haar bekendste schip: de Titanic. U doorkruist het centrum van Belfast, tot aan het Stadhuis, waar u in haar tuinen het “Titanic Memorial” zal terugvinden. De tocht wordt voortgezet, naar de wijk “Titanic Quarter” waar u een bezoek brengt aan het “Titanic Belfast Experience Centre”: een innovatieve en boeiende tentoonstelling over de Titanic. Allerlei beelden, voorwerpen, reconstructies, audio-visuele presentaties en interactieve functies staan u toe de Titanic in al haar facetten te ontdekken.

Combineerbaar met excursie 18

Prijs per persoon: € 65

DAG9

Greenock bevindt zich aan de monding van de Clyde rivier in Schotland. De haven is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Glasgow, de grootste stad van Schotland. De omliggende regio is bezaaid met prachtige meren, bergen en betoverende landschappen.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 20 (ong. 4u30): GLASGOW ART NOUVEAU

Tijdens deze excursie in Glasgow hebt u de mogelijkheid om de buitenkant van drie prachtige voorbeelden van Mackintosh’s architectonische uitmuntendheid te bekijken: de Scotland Street School, Daily Record Building, de Lighthouse (voorheen het Herald Building). Daarna gaan we verder naar de Mackintosh Queen’s Cross kerk, één van de verborgen architectonische pareltjes van Glasgow. Terugkeer per autocar naar het schip.

Beperkt aantal plaatsen

Prijs per persoon: € 70

EXCURSIE 21 (ong. 4u30): PANORAMISCHE RONDRIT LANGS DE SCHOTSE LOCHS

Per autocar vertrekt u vanaf de kade voor een panoramische rondrit. Als we Loch Lomond naderen, zal u de spectaculaire wending in het landschap opmerken. Kortom, het Loch Lomond belichaamt de pracht van de Schotse landschappen en biedt een uniek uitzicht op de hoge bergen. In het pittoreske dorpje Luss, wordt er een stop ingelast voor een wandeling langs het meer of een bezoekje aan een typische pub. We rijden verder naar het uitzichtpunt “Rest and Be Thankful”. Alvorens de excursie op zijn einde loopt, passeert u nog het Loch Fyne, Lock Eck en Holy Loch. Per lokale ferry keert u terug naar het schip.

Prijs per persoon: € 70

EXCURSIE 22 (ong. 4u30): GLENGOYNE DISTILLEERDERIJ EN DE OEVERS VAN LOCH LOMOND

De distilleerderij van Glengoyne wordt regelmatig beschreven als de mooiste van Schotland. Eenmaal aangekomen, zal u warm onthaald worden door het personeel. Onder het genot van een glaasje Glengoyne single malt, krijgt u de introductiefilm over de geschiedenis van de distilleerderij te zien. De gids neemt u mee op een tour doorheen de distilleerderij. Vervolgens verder naar ‘Kilpatrick Hills’, via de oevers van Loch Lomond. Een korte stop wordt ingelast bij “Loch Lomond Shores”: een uitstekende shopping gelegenheid met fantantastische uitzichten.

Prijs per persoon: € 80

DAG10

Liverpool is een multiculturele stad waar het fenomeen van de popmuziek, “The Beatles”, is geboren! Liverpool beschikt over een merkwaardig artistiek en architecturaal erfgoed.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 23 (ong. 8u30): PANORAMA VAN LAKE DISTRICT (Lunch inbegrepen)

Vanuit Liverpool gaat de rit noordwaarts naar het Nationaal Park van het Lake District. Dit is een verbluffend mooi gebied met bergen, valleien die uitkijken over spiegelende meren, idyllische boerderijtjes en grazende schapen op de achtergrond. Vanaf de Newby Bridge vangt u een eerste glimp op van het grootste en langste meer: “Windermere”. Van hieruit wordt de weg naar Lakeside gevolgd, waar u aan boord gaat van een plezierboot voor een cruise tot het charmante stadje Bowness-on-Windermere.

Vrije tijd om het stadje te verkennen met haar boetieks en aangename cafés.

Prijs per persoon: € 140

EXCURSIE 24 (ong. 2u30): KLASSIEK LIVERPOOL

De panoramische rondrit begint richting de Maritieme Handelsstad, die UNESCO geklasseerd is en bestaat uit een aantal dokken, pakhuizen, handelshuizen en het St. George Plateau. Vlakbij de pier springt meteen de iconische “Drie Gratiën” in het oog. De rit gaat verder naar het Albert Dock met zijn vele interessante galerijen en musea. Vervolgens verkent u het stadscentrum, waar de moderne rooms-katholieke Metropolitan Kathedraal in sterk contrast staat met de Anglicaanse Kathedraal, één van de grootste ter wereld. Maar ook de onsterfelijke muziek van “The Beatles” maakt deel uit van Liverpools cultureel erfgoed. U krijgt de belangrijkste plaatsen van “The Fab Four” te zien: Penny Lane, Matthew Street en de Cavern Club.

Combineerbaar met excursie 25

Prijs per persoon: € 40

EXCURSIE 25 (ong. 4u): HET VERHAAL VAN “THE BEATLES”

Ga mee en ontdek de talrijke plaatsen in de stad die geassocieerd worden met “The Beatles”! U verlaat de haven en begeeft zich naar het centrum, waar de rondrit van start zal gaan. Deze excursie focust zich voornamelijk op hun leven maar u krijgt ook een voorsmaakje van de andere fascinerende hoogtepunten die Liverpool zoal te bieden heeft: 2 magnifieke kathedralen, groene parken en een indrukwekkende waterkant. U passeert eveneens vele plaatsen die gekoppeld worden aan hun jeugd- en beginjaren. Denk maar aan Strawberry Field, Penny Lane, The Casbah, The Empire Theatre, enz. Verder naar Matthew Street voor een korte wandeling naar de Cavern Club en Wall of Fame. Van hieruit gaat u verder naar “The Beatles Story”, voor een bezoek aan het enige, echte Beatles Thema Park ter wereld! (± 1u 30 wandelen)

Combineerbaar met excursie 24

Prijs per persoon: € 70

EXCURSIE 26 (ong. 3u): STADSWANDELING MET UITLEG

U start met de iconische “Drie Gratiën”, bestaande uit het Royal Liver Building, het Italiaans-Palladiaanse Cunard Building en het neo-barokke Port of Liverpool Building. Ten zuiden van de waterkant doemt het Liverpool museum op. U passeert het Queen Victoria Monument en komt terecht in Matthew Street met de Cavern Club, hoofdkwartier van “The Beatles”. Op de terugweg ziet u nog de 19e eeuwse kerk “Church of Our Lady and Saint Nicholas”.

Prijs per persoon: € 40

DAG11

Dublin is de hoofdstad en de grootste haven van de Ierse Republiek. Niet alleen is het de geboortestad van grote literaire namen zoals James Joyce, Bernard Shaw en Samuel Beckett, maar ook bekend om het wereldberoemde Guinness bier. U zal hoe dan ook gecharmeerd worden door zijn multiculturele zijde!

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 27 (ong. 8u): HET BESTE VAN OUD DUBLIN (Met lunchpakket van het schip)

Vertrek per autocar tot aan het Trinity College voor een bezoek aan de oudste universiteit van Ierland, gebouwd in 1592. In de oude bibliotheek bevindt zich het Book of Kells, een verlicht manuscript (9e eeuw) van de 4 evangeliën van het Nieuwe Testament. Hier start de wandeling richting het voormalige Ierse Parlement, dat nu de Bank van Ierland huisvest, het Kasteel van Dublin en iets verder de kathedraal van de Heilige Drievuldigheid. Vrije tijd in de charmante Temple Bar wijk, het cultureel hart van Dublin, barstend van de pubs. Nadien pikt de autocar u op en brengt u naar de grootste leegstaande gevangenis van Europa, Kilmainham Gaol. Op de terugweg doorkruist u nog het Phoenix Park. (Het centrum van Dublin wordt te voet bezocht, ± 6 km)

De plaatsen zijn beperkt.

Prijs per persoon: € 120

EXCURSIE 28 (ong. 3u): PANORAMISCHE

RONDRIT IN DUBLIN

U rijdt via de Liffey rivier naar het centrum van Dublin en passeert de St-Patrick’s Cathedral, de grootste kerk in Ierland; Trinity College, de oudste universiteit van het land. U passeert het Kasteel van Dublin. Ontdek ’s werelds meest bekende brouwerij «The Guinness Brewery» en vervolgens het Phoenix Park. U ziet er de residentie van de president van Ierland, met het monument dat is gewijd aan de hertog van Wellington en het Ashtown kasteel. Tenslotte passeert u nog de prestigieuze «Four Courts», de vele bruggen die het noorden en zuiden van de stad verbinden en het 18e eeuwse O’Connell Street.

Combinatie mogelijk met excursie 29

Prijs per persoon: € 50

EXCURSIE 29 (ong. 4u): MALAHIDE KASTEEL EN PANORAMISCHE KUSTRIT

Bezoek aan één van de mooiste landhuizen van Ierland, «Malahide» met haar sprookjesachtig uiterlijk. Het werd als fort gebouwd en was van 1185 tot 1973 de residentie van de familie Talbot. Na het bezoek rijdt u verder naar Howth, een gezellig dorp gelegen op een heuvel. Van hieruit hebt u een schitterend uitzicht over de baai van Dublin, de Wicklow bergen en het eiland «Ireland’s

Eye». Op de terugweg kan u het eiland North Bull en het Dollymount strand bewonderen, die deel uitmaken van de UNESCO-lijst van biosfeerreservaten.

Combinatie mogelijk met excursie 28

Prijs per persoon: € 70

DAG12

Op zee; geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

DAG13

Southampton is de grootste havenstad van Engeland. Op 10 april 1912 vertrok het bekende schip de RMS Titanic vanaf de haven naar Cherbourg om vervolgens zijn reis verder te zetten naar New York, waar het schip echter nooit is aangekomen.

ontbijt – middagmaal – avondmaal

Optionele excursies:

EXCURSIE 30 (ong. 5u): PREHISTORISCH STONEHENGE

De autocar brengt u naar Stonehenge, het belangrijkste prehistorische monument in heel Groot-Brittannië. Dit machtige symbool

is een wereldwonder en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De historische stenen cirkel werd opgericht tussen 3.000 en 1.600 voor Christus. De buitengewone kenmerken zijn de oriëntatie op de opkomende en ondergaande zon. Vanaf het bezoekerscentrum brengt een pendelbus u naar de steencirkel, die u op eigen tempo kan bezoeken.

Prijs per persoon: € 90

EXCURSIE 31 (ong. 4u) WINCHESTER KATHEDRAAL

Vertrekkend van de kade rijden we naar het historische Winchester. Winchester was ooit een van de belangrijkste steden van Engeland, de hoofdstad van koning Alfred de Grote’s Koninkrijk Wessex en de locatie voor de kroning van Willem de Veroveraar. We bezoeken de prachtige kathedraal. Winchester Cathedral is ook de laatste rustplaats van de befaamde schrijfster Jane Austen. Na de rondleiding is er wat vrije tijd om enkele van de andere fascinerende gebouwen van de stad te verkennen, waaronder de grote mooie hallen waar al meer dan 600 jaar de mysterieuze Ronde Tafel staat.

Prijs per persoon: € 70

DAG14

Aankomst voorzien omstreeks 06u00. Ontscheping na het ontbijt. Per luxe­autocar wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats. Belangrijk: Alle excursies zijn facultatief en betalend. De prijzen van de excursies zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Door weersomstandigheden kunnen de excursies en de vaarroutes aangepast worden. Alleen de kapitein is bevoegd deze beslissingen te nemen. Het programma kan gewijzigd worden als gevolg van culturele evenementen of omwille van technische redenen

De route is steeds onder voorbehoud van wijzigingen.

Prijs:

Vanaf 2290€ 1e persoon en 50% korting voor de 2e persoon

  • Nederlandstalige begeleiding en voordrachten
  • vertrek en aankomst Zeebrugge

INBEGREPEN

• Vervoer heen en terug naar Zeebrugge per luxe-autocar vauit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden
• Haventaksen (€ 100), variabel en onderhevig aan wijzigingen
• Verblijf aan boord in de gekozen categorie en kajuit
• Volpension (ontbijt, lunch, koffie of thee in de namiddag, diner, middernachtsnack) en water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
• Een uitgebreid programma aan voordrachten gebracht door onze voordrachtgevers
• Alle activiteiten en animatie aan boord ( cocktail, Kapiteinsavond, shows)
• De diensten van een cruisedirector en zijn team
• Servicekosten voor het boordpersoneel
• Bagagedragers bij in- en ontscheping
• BTW

NIET INBEGREPEN

• Dranken, andere dan deze die vermeld zijn
• Facultatieve excursies
• Persoonlijke uitgaven
• annulatie- en/of reisverzekering

nuttige informatie

Niets gelijkaardigs gevonden

meer info over 'Cruise: De Charmes van de Britse Eilanden afreis 10 mei 2020 nu 50% korting voor 2e persoon'