In de voetsporen van de Engelse detective series afreis 31 juli 2021

In de voetsporen van de Engelse detective series afreis 31 juli 2021

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

In de voetsporen van de Engelse detective series

Indien u een fan bent van de Britse serie detective series, dan weet u wellicht dat de regio waar de serie zich afspeelt een decor is van traditionele pubs, groene dorpjes en cricket op zondagnamiddag. De talrijke moorden die in de series gepleegd worden, opgelost door Inspector Morse, Barnaby,Lewis,… zijn godzijdank fictief. Echter de dorpjes en kleine stadjes bestaan echt.Tijdens deze rondreis willen wij u laten kennismaken met de mooie plekjes die u dankzij deze series heeft leren kennen. Doch ook Oxford staat op het programma waar er heel wat opnames plaatsvonden voor de serie Inspector Morse en Endeavour.

Programma

 

Dag 1

Via diverse opstapplaatsen naar Calais voor de overtocht per Eurotunnel. Na aankomst gaat het naar Mapledurham voor bezoek en gelegenheid tot lunch. Daarna verder naar enkele dorpjes in de omgeving die als decor hebben gediend bij de opnames van Midsomer Murders. Vervolgens naar ons hotel Millennium Madjeski te Reading voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we richting Oxford. Onder leiding van onze lokale Engelstalige gids    maken we een Morse wandeling. Uiteraard besteden we ook de nodige aandacht aan de prachtige bezienswaardigheden en de vele colleges van Oxford. In de namiddag maken we een tocht langsheen enkele kleine stadjes die een rol speelden in de verschillende series.   Vooraleer we terug naar ons hotel rijden, maken we nog een stop bij Nuneham Courtney     (indien de tijd het toelaat). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt gaat het naar Dorchester on Thames voor een begeleide wandeling, waar tevens heel wat opnames plaatsvonden voor Midsomer Murders. Daarna naar Wallingford (Causton Theatre) voor bezoek aan Walllingford museum en een korte wandeling. Hier heeft u tevens gelegenheid tot lunch. Rond 14u30 worden we verwacht in George Wallingford Inn voor een cream tea en vernemen we meer over de geschiedenis van deze coaching uit de 16e eeuw. Vooraleer we terugkeren naar ons hotel, houden we halt in Cholsey en heeft u vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we via Bray naar Dorney Court. Hier  brengen we een begeleid bezoek onder leiding van een plaatselijke gids, gevolgd door “tea + biscuits”. Vandaar gaat het naar Henley-on-Thames voor vrije lunch en een korte wandeling. Rond 15u30 maken we een boottocht op de Thames. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 

Dag 5

Na het ontbijt check-out en vertrekken we naar Greys Court voor bezoek (onder voorbehoud), nadien vatten we onze terugreis aan naar Folkestone en houden we nog halt in Littlewick Green. Na dit laatste bezoek rijden we omstreeks 15u naar Folkestone voor de overtocht per Eurotunnel naar Calais.Via de Franse en Belgische autosnelwegen rijden we daarna terug naar de diverse afstapplaatsen.

Prijs per persoon: 659€ (single supplement 125€)

Algemene informatie

In de prijs is inbegrepen:

 • Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur
 • Mogelijke opstapplaatsen: Leuven(Leefdaal), Kontich Carpool, Gent, Jabbeke (andere opstapplaatsen op aanvraag)
 • Overtocht heen en terug met Eurotunnel Calais-Folkestone-Calais
 • De vermelde overnachtingen in hotel Millenium Madjeski op basis van een 2- persoonskamer incl half pension
 • Engelstalige lokale gids op dag 2
 • Cream tea in George Wallingford op dag 3
 • Toegangsgeld Dorneycourt incl tea/coffee + cake
 • Henley River Cruise op dag 4
 • Tijdens de gehele reis diensten van een Nederlandstalige reisleider
 • Gevarieerd programma inclusief excursies

In de prijs is niet inbegrepen:

 • Middagmalen
 • Toegangsgelden Marpledurham en Greys Court (circa 25£ te betalen aan reisleider bij vertrek)
 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Eventueel reis- en/of annulatieverzekering

Bijzondere voorwaarden

Annulering door de reisorganisator

 • indien er minder dan 20 deelnemers zijn ingeschreven, kan de reisorganisator de betreffende reis annuleren. Uiterlijk 21 dagen voor afreis zullen alle deelnemers daar schriftelijk van op de hoogte worden
 • In geval ban belangrijke binnenlandse of internationale gebeurtenissen die het normale verloop van de betreffende reis kunnen

In beide gevallen worden de reeds betaalde reissommen integraal terugbetaald. Er kan door de reiziger géén aanspraak worden gemaakt op enige schadeloosstelling.

 • de volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden door omstandigheden

Begeleiding

Bij alle begeleide busreizen is Nederlandstalige begeleiding voorzien. De dienstvergoeding voor chauffeur en reisleiding is inbegrepen. Het staat de deelnemers uiteraard vrij om hen achteraf nog eens extra te belonen.

Bagage

Het is de deelnemers toegestaan één valies per persoon plus één stuk handbagage mee te nemen.

 

 

meer info over 'In de voetsporen van de Engelse detective series afreis 31 juli 2021'