In de voetsporen van Downton Abbey afreis 24 augustus 2021

In de voetsporen van Downton Abbey afreis 24 augustus 2021

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

In de voetsporen van Downton Abbey

Voor de fans van de populaire tv-serie Downton Abbey is er goed nieuws, de filmversie gaat in september in première. Als u ook zo genoten heeft van de serie en kennis wil maken met enkele plaatsen en gebouwen die een belangrijke rol spelen in de beroemde serie, dan moet u zich zeker inschrijven op onze begeleide reis. U waant u even terug in een heel ander tijdperk. De serie wordt in meer dan 100 landen uitgezonden en heeft diverse internationale tv-prijzen gewonnen. Naast bezoeken aan de bekende filmlocaties, bezoeken we ook de prachtige stad Oxford en verkennen we het glooiende landschap en de liefelijke dorpjes van de Cotswolds.

Programma

Dag 1: vertrek vanuit de gekozen opstapplaats naar Calais waar we de shuttle nemen naar Folkestone. Bij aankomst rondleiding in Folkestone met focus op de hotels uit de tijd van Downton Abbey. Daarna verder naar Greys Court voor bezoek. Na dit bezoek naar ons hotel The Holt voor diner en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijt vertrek naar Cogges Farm voor bezoek, Daarna verder naar Bampton, hier maken we een wandeling doorheen het dorp en zien we de verschillende locaties waar opnames plaatsvonden voor de serie van Downton Abbey. Aansluitend gaat het naar Oxford en heeft u gelegenheid tot shopping. Rond 18u vertrek naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: In de voormiddag hebben we een geleid bezoek in Oxford, The Downton Abbey era tour. Tijdens deze rondleiding ontdekt u hoe het leven was tijdens de periode van Downton Abbey. Om 14u 30 worden we verwacht in Highclere Castle voor een bezoek aan dit kasteel dat een belangrijke rol speelt in de serie. Tevens kan u de permanente Egyptische tentoonstelling bezoeken, alsook rondkuieren in de tuinen. Rond 17u30 keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Vandaag gaat u op verkenning langsheen verschillende typische Cotswoldsdorpjes. Zo staan o.a. op het programma Burford, Bibury, Bourton on the Water,… Onderweg heeft u gelegenheid voor een lunch. In de late namiddag keren we terug naar het hotel en heeft u vrije tijd tot aan het diner en overnachting. (NB de exacte  dorpjes die worden bezocht kan onderling besproken worden met de deelnemers)

Dag 5: Na het ontbijt en check-out vertrek naar Waddesdon Manor voor bezoek aan de tuinen en het landhuis. Rond 12u00 vertrek naar West Wycombe waar u gelegenheid heeft tot lunch en aansluitend rond 14u bezoek aan West Wycombe Park. Rond 15u rijden we verder richting Folkestone waar in de vroege avond de shuttle nemen richting Calais. Bij aankomst in Calais gaat het terug naar de schillende afstapplaatsen.

 

Inbegrepen:
Autocar*** inclusief diensten ervaren chauffeur
Hotel**** in half pensionµ
Entreegeld Highclere Castle
Nederlandstalige deskundige begeleiding
Vermelde excursies

Niet inbegrepen:
Persoonlijke uitgaven
Dranken
Annulatieverzekering
Entreegelden voor Greys Court, Cogges Farm, Waddesdon Manor en West Wycombe Park ( als “pakket” beschikbaar, kostprijs: circa 58£ )

prijs :640€
per persoon op basis van dubbel kamer: € 640
singlesupplement : € (voor de 4 nachten) € 150

NB de volgorde van de bezoeken kan wijzigen door omstandigheden

 

meer info over 'In de voetsporen van Downton Abbey afreis 24 augustus 2021'