In de voetsporen van Jane Austen afreis 06 september 2020

In de voetsporen van Jane Austen afreis 06 september 2020

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

In de voetsporen van Jane Austen

Tijdens deze reis duiken we de wereld in van één van de meest gelezen schrijfters ter wereld: Jane Austen.

We bezoeken een aantal plaatsen waar Jane grote delen van haar leven doorbracht. Een aantal bezoeken maken met een lokale gids, waardoor u meer inzicht krijgt van de invloed die sommige plaatsen op het werk van Jane hadden. Of je een echte fan bent of liefhebber van de Engelse countryside een reis in Janes voetsporen staat garant dat u langs de mooiste plekjes komt. We verblijven in het viersterren hotel Audley Woods.

Dag 1

Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Calais waar we de Eurotunnel nemen naar Folkestone. Bij aankomst rijden we naar Box Hill waar we een wandeling maken doorheen de mooie Surrey Hills. Na de wandeling genieten we van een heerlijke afternoon tea als lunch met de favoriete gerechten van Jane Austen. Vervolgens rijden we naar Steventon, de geboorteplaats van Jane Austen, korte stop. Daarna gaat het naar ons hotel nabij Basingstoke. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ons eerste bezoek vandaag is Chawton House. Dit huis en landgoed was eigendom van Jane’s broer, Edward. Terwijl Jane, Cassandra en haar moeder iets verder woonden in een cottage. In Chawton House bezoeken we het huis en de tuinen. Daarna wandelen we naar Jane Austen’s House Museum. Dit laatste is het enige huis waar Jane Austen woonde en werkte dat nog opengesteld is voor het publiek. Vrije lunch bij Cassandra’s Cup. Daarna rijden we naar Winchester. Winchester is de stad waar Jane Austen de laatste twee jaar van haar leven woonde. We bezoeken de stad inclusief de kathedraal.

Dag 3

Na het ontbijt bezoeken we een ganse dag de prachtige stad Bath. Op het programma staat een stadsbezoek met een lokale gids, die ons langs verschillende plaatsen brengt waar Jane ooit gewoond heeft of vaak kwam. Uiteraard bezoeken we ook het Jane Austen Centre, één van de meest populaire aan Jane Austen gerelateerde plaatsen in Engeland. Rond 18u terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt en check-out. De eerste halte vandaag is bij het landgoed The Vyne. Jane en haar zus Cassandra bezochten meerdere keren dansfeesten die door de eigenaren van the Vyne gehouden werden. Nadien rijden we richting Chilham waar u op eigen gelegenheid Chilham kan verkennen. In de late namiddag rijden we dan richting Folkestone voor de overtocht met de Eurotunnel naar Calais. Bij aankomst gaat het dan terug naar de verschillende afstapplaatsen.

Prijs pp:575€ (150€ single supplement)

In de prijs is inbegrepen:
*Reis per luxe autocar inclusief diensten van ervaren chauffeur. U kunt vertrekken vanuit diverse opstapplaatsen
*Overtocht Calais-Folkestone heen en terug per Eurotunnel
*3 overnachtingen in hotel Audley Woods op basis van een standaard 2-persk incl. ontbijt
*3x 3-gangendiner in hotel Audley Woods
*1 x High afternoon tea lunch op dag 1
*Diensten van een gespecialiseerde Engelstalige gids in Bath en Winchester
*Nederlandstalige reisleiding

Niet in de prijs inbegrepen:
*Reis- en of annulatieverzekering
*toegangsgelden circa 60£/pp te betalen aan reisleider bij vertrek
*Niet vermelde diensten

NB de volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden door omstandigheden

meer info over 'In de voetsporen van Jane Austen afreis 06 september 2020'