Noord-Wales afreis 11 augustus 2021

Noord-Wales afreis 11 augustus 2021

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Noord-Wales

Noord Wales wordt wel het meest door toeristen bezocht. Langs de gehele kust liggen grotere en kleinere badplaatsen, veelal met prachtige stranden. Men vindt er vele machtige kastelen en ruïnes, die getuigen van een eeuwenoude geschiedenis.

Dankzij de leisteengroeven was er volop bouwmateriaal voorhanden en in de vele pittoreske dorpjes en steden wordt men nog steeds geconfronteerde met de Welsh leisteen. Een toeristische trekpleister bij uitstek is Snowdonia National Park, met het bergmassief van Mount Snowdon als middelpunt. Verder zijn er bergpassen, grote en kleine meren, beekjes en rivieren, die op vele plaatsen watervallen vormen.

Programma:

Dag 1:

In de namiddag vertrek vanuit de gekozen opstapplaats naar Europoort/Rotterdam voor inscheping naar Hull. Avondmaal en overnachting aan boord op basis van een 2-persoons binnenhut aan boord van de P&O ferries.

Dag 2:

Aankomst in Hull. Na een vroeg ontbijt aan boord verlaten we het schip en rijden via de autostrade naar Chester. Bezoek en vrij middagmaal. In de late namiddag verlaten we Chester en gaan we naar ons hotel Celtic Royal 3* Caernarfon.

Dag 3:

Na het ontbijt rijden we naar Bodnant Gardens voor een bezoek aan één van de schitterendste tuinen van Wales, gelegen in de Vale of Conwy en met mooie zichten op Snowdonia. Nadien rijden we naar Conwy voor een korte wandeling doorheen dit pittoreske stadje en heeft u gelegenheid tot lunch. Vervolgens gaan we naar Penrhyn Castle voor bezoek. Een prachtig kasteel, dat ook als decor heeft gediend bij de opnames van Game of Thrones.

Daarna rijden we terug naar ons voor avondmaal en overnachting.

Dag 4:

In de voormiddag nemen we de Snowdon Mountain Railway naar de top van Snowdonia. Deze trein  brengt ons op de hoogste top van Wales, van waaruit je  prachtige uitzichten hebt. Het oude treintje hoort bij de sfeer in Wales. In de namiddag rijden we naar Caernarfon. Bezoek aan het kasteel, dat als één van de grootste en mooiste van Groot-Brittannië wordt beschouwd. Tot op de dag van vandaag draagt de oudste zoon van de Engelse monarch de titel van “Prince of Wales”, en het is in dit kasteel dat hij gekroond wordt. Daarna terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5:

Na het ontbijt richting Plas Brondanw Gardens, een zeer mooie tuin met een rijke geschiedenis; in de namiddag brengen we nog een bezoek aan het excentrieke en Italiaans aandoend dorpje Portmeirion; Het dorp onstond tussen 1926 en 1950 en werd in verscheidene films en TV-programma’s als decor gebruikt. Na het geleid bezoek, genieten we van een typische afternoon tea. Daarna rijden we terug naar ons hotel, als de tijd het toelaat maken we nog een stop voor een korte wandeling in Beddgelert. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6:

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Llangollen met onderweg halte en bezoek aan Betsw-y-Coed.Betsw-y-Coed is een zeer fotogenieke dorpje, omringd door een prachtige natuur en in de nabijheid van de spectaculaire Conwy Falls (watervallen). Daarna verder naar Llangollen,bekend om zijn mooie ligging in het dal van de Dee. De 14de eeuwse brug geldt als één van de “7 wonderen van Wales”. In Llangollen is er nog jaarlijks een International Musical Eisteddfod. Vlakbij bevindt zicht Plas Newydd, het fraaie landhuis, waar in de 18de eeuw de “Ladies of Llangollen” leefden, twee schrijfsters die zich graag als mannen kleedden. We bezoeken Llangollen en hier heeft u tevens gelegenheid tot middagmaal.  Rond 15u rijden we dan naar Hull voor inscheping naar Rotterdam. Avondmaal en overnachting aan boord van de P&O ferries.

Dag 7:

Na aankomst in Rotterdam/Europoort gaat het terug naar de diverse afstapplaatsen.

Prijs pp: 1195€ (single supplement 320€)          BOEK MET VERTROUWEN 

Deze prijs omvat:

  • Autocarvervoer en diensten van ervaren chauffeur
  • Overtocht vanaf Rotterdam naar Hull en retour vanuit Hull naar Rotterdam met P&O ferries
  • 4 overnachtingen in Celtic Royal hotel te Caernarfon op basis van half pension
  • Toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
  • Diensten van Nederlandstalige reisleider tijdens gans de reis
  • btw

Niet inbegrepen:

  • Reis- en/of annulatieverzekering
  • Niet vermelde maaltijden en diensten

NB de volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden door omstandigheden

 

 

 

meer info over 'Noord-Wales afreis 11 augustus 2021'