Tuinreis West-Sussex & Hampshire afreis 21 mei 2020

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

 

Tuinreis West-Sussex & Hampshire

Sinds oudsher houdt men zich in Hampshire bezig met tuinieren. Daarom bezoeken we zowel hedendaagse privétuinen als historische tuinen. Tijdens deze reis kan u dan ook genieten van de mooie tuinen die bezocht worden.Verder bezoeken we ook Watt’s Gallery,een onlangs gerenoveerde kunstgalerij en het Jane Austen’s House.

Dag 1 :

Vertrek vanaf de gekozen opstapplaats naar Calais. Bij aankomst in Calais naar Nettlestead Place garden voor bezoek. Vervolgens gaat het naar Watt’s Gallery Artists Village, een kunstgalerij in het dorp Compton, in de buurt van Guildford in Surrey. De galerij staat sinds juni 1975 op de nationale erfgoedlijst voor Engeland. Avondmaal en overnachting in Chichester Park hotel

Dag 2:

Na het ontbijt bezoek aan het Chawton House and Gardens,het huis van de broer van Jane Austen waar ze veel tijd doorbracht. Nadien gaat het naar Mottisfont (NT)  waar u gelegenheid heeft tot lunch(of eventueel vrije lunch in het dorpje Chawton) en aansluitend bezoek. Rond 15u45 vertrek naar de nabijgelegen privé-tuin van Patricia Elkington, Little Garden. Deze tuin is opgenomen in de lijst van de 30 favouriete  privé-tuinen in Engeland. Bezoek met koffie en thee. Daarna naar het hotel voor avondmaal en overnachting

Dag 3:

In de voormiddag bezoeken we Sir Harold Hillier garden waar u onder leiding van een gids deze tuin verkend (circa 1u30). Na dit bezoek gaat het naar Winchester waar u gelegenheid heeft tot lunch. Vervolgens gaan we naar West Dean garden. Als de tijd het toelaat bezoeken we ook nog Bishop Palace Garden in Chichester vooraleer we terug naar het hotel rijden voor avondmaal en overnachting.

Dag 4:

Na het ontbijt check-out en vertrek naar Hever Castle voor bezoek. Aansluitend gelegenheid tot lunch. Rond 14u vertrek naar Bedgebury National Pinetum & Forest voor een geleid bezoek van het pinetum (1u). Rond 16u – 16u30 vertrek naar Folkestone voor de terugreis naar België.

Prijs pp: 495€ (single suppl 95€)

Deze prijs omvat:

  • Autocarvervoer en diensten van ervaren chauffeur
  • Overtocht vanaf Calais naar Folkestone en terug met Eurotunnel
  • 3 overnachtingen in Chichester Park hotel 3* op basis van half pension
  • Diensten van Nederlandstalige reisleider tijdens gans de reis
  • btw

Niet inbegrepen:

  • Toegangsgelden voor de bezoeken (op basis van prijzen 2019 circa 85£/pp)
  • Reis- en/of annulatieverzekering
  • Niet vermelde maaltijden, diensten en toegangsgelden

meer info over 'Tuinreis West-Sussex & Hampshire afreis 21 mei 2020'