wat u moet weten

Het Verenigd Koninkrijk neemt maatregelen om de verspreiding van COVID-19 een halt toe te roepen. Om je gezondheid en die van anderen te beschermen moet iedereen voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk een online passagiersformulier invullen. Het is mogelijk dat je bij aankomst in thuisquarantaine moet gaan. Controleer de  lijst met vrijgestelde landen. Controleer deze vlak voordat je op reis gaat, aangezien deze lijst op korte termijn kan veranderen. Het is in het Verenigd Koninkrijk wettelijk verplicht een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer. Het niet naleven van de bovenstaande maatregelen is een strafbaar feit waarvoor je een boete kunt krijgen. Ga naar https://www.gov.uk/uk-border-control voor gedetailleerd advies over de volksgezondheid en de vereisten om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen reizen.


Tot 30 september 2021 kan u naar Groot-Brittannië reizen met een geldige identiteitskaart, daarna is een geldig internationaal paspoort verplicht. Deze moet nog geldig zijn tot en met de dag van uw thuiskomst. Personen met een andere nationaliteit dan de Belgische, dienen contact op te nemen met hun ambassade om te informeren naar de juiste benodigde reisdocumenten. U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste reisdocumenten. Beautiful Britain kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vergeet ook niet uw rijbewijs, auto- en verzekeringsdocumenten mee te nemen.

 

Groepsreizen en à la carte reizen
Bij Beautiful Britain kan u ook terecht voor al uw reizen op maat, alsook voor de organisatie van groepsreizen.
Maak ons uw wensen kenbaar en wij maken graag voor uw een offerte op maat. 

Vooraf geboekte tickets
Voor vooraf geboekte tickets, zoals voetbaltickets, Military Tattoo tickets en theatertickets, geldt dat de prijs die op uw kaartje staat lager kan zijn dan de prijs die u via Beautiful Britain betaalt. Dit heeft te maken met de administratiekosten die onze agent ter plaatse ons aanrekent. Echter u bent vooraf zeker van een ticket!

Kortingen
Bij (vroegboek)kortingen geldt dat u slechts van één voordeel per reservering kan gebruik maken

Kinderkorting
Kinderen komen alleen in aanmerking voor kinderkorting (indien van toepassing) wanneer ze slapen op de kamer bij twee volbetalenden. Indien kinderen gratis mogen overnachten wordt ter plaatse veelal een kleine vergoeding gevraagd voor de maaltijden zoals het ontbijt. Hou er rekening mee dat er meestal een extra bed/extra bedden in de kamer geplaatst worden. Hierdoor wordt de ruimte in de kamer beperkt. Extra bedden zijn vaak bijzetbedden of opklapbedden.
Indien voor kinderen een eigen kamer wordt gevraagd, betalen de kinderen dezelfde prijs als de volwassenen.

Kinderstoel/kinderbedje
De meeste accommodatieverschaffers hebben een beperkt aantal kinderstoelen en-bedjes beschikbaar.
Voor beddengoed voor een kinderbedje dient u zelf te zorgen en dit wat de verhuringen betreft. Wanneer u een kinderstoel of –bedje wilt reserveren dan dient u dit bij reservatie op te geven. Beschikbaarheid kan door Beautiful Britain nooit worden gegarandeerd.

Speciale wensen
Heeft u een bepaalde voorkeur –preferentie- voor bijvoorbeeld ligging (bij de lift, bij het zwembad etc.) of kamertype (met bad, met balkon etc.) dan kunt u dit bij boeking doorgeven. Beautiful Britain zal uw voorkeur kenbaar maken bij de dienstverlener. Deze zal trachten tegemoet te komen aan uw verzoek, indien mogelijk. Beautiful Britain kan dit echter niet garanderen.
Indien deze voorkeur voor de reiziger van dergelijk belang is dat het al dan niet boeken van de reis ervan afhangt, spreekt men van een essentie.Dit moet wel bij de boeking duidelijk gesteld worden. Beautiful Britain behoudt zich het recht voor om voor een essentie de volgende kosten in rekening te brengen: €20,- per boeking + eventuele door de dienstverleners in rekening gebrachte, extra kosten.

Borg
Ter plaatse kan een borg gevraagd worden voor bijvoorbeeld uw accommodatie, kinderstoelen, kinderbedjes, beddengoed en/of tuinmeubelen. Deze krijgt u terug wanneer u alles weer in goede staat oplevert. De borg is een zaak tussen u en de accommodatieverschaffer.

Faciliteiten van de accommodatie
Bij de beschrijvingen van de verschillende accommodaties vindt u een opsomming van de faciliteiten. Hou er rekening mee dat voor het gebruik van bepaalde faciliteiten, zoals sauna’s en tennisbanen soms een toeslag betaald moet worden. Het is mogelijk dat faciliteiten in het voor- en naseizoen of bij gebrek aan belangstelling gesloten zijn.

Interieur van de accommodatie
Het beeldmateriaal dat op deze site/ als in de brochure is gebruikt dient slechts ter indicatie. Aangezien niet iedere hotelkamer, huisje etc. gelijk is, kan het voorkomen dat de u toegewezen accommodatie afwijkt van de foto’s op deze website/ in deze brochure..
De keukeninventaris is veelal beperkter dan in België. Zo is bijvoorbeeld een koffiezetapparaat niet altijd aanwezig. In de badkamer is het soms niet mogelijk om de douchekop op te hangen.

Vervoer
voertuigen die op LPG rijden mogen niet reizen met Eurotunnel. Wel mogen campers en caravans onder bepaalde voorwaarden ingebouwde LPG installaties meenemen om te koken, voor verlichting, air-conditioning en verwarming. Beautiful Britain is niet aansprakelijk indien uw voertuig door het inspectieteam passage wordt geweigerd.
a.het is in Groot-Brittannië wettelijk niet toegestaan om met een caravan/aanhanger te rijden die langer is dan 7 meter (incl. dissel) of breder dan 2.3 meter. Een caravan/aanhanger meenemen die niet binnen de toegestane afmetingen valt is dus voor eigen risico. Beautiful Britain accepteert hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid.
b.passage kan niet worden gegarandeerd wanneer de afmetingen van uw voertuig groter blijken te zijn dan bij boeking aangegeven. Schade die hieruit voortvloeit kan niet op House of Britain Belgium worden verhaald.
c.voertuigen die commerciële goederen vervoeren worden beschouwd als vracht. Wanneer u dit niet bij boeking heeft kenbaar gemaakt kan dit ter plaatse bijbetaling en vertraging betekenen. Beautiful Britain is hiervoor niet aansprakelijk.
d.sinds de invoering van de wet tegen het terrorisme is iedere passagier verplicht de volgende gegevens te verstrekken bij het maken van een passage per schip:
1. Initialen en volledige achternaam
2. Geslacht
3. Nationaliteit
4. Geboortedatum
5. Merk en kenteken van het vervoermiddel voor zover van toepassing

e.namen zoals vermeld op de reisdocumenten moeten overeenkomen met de namen zoals vermeld op de identiteitskaarten. U dient bij reservatie de juiste informatie aan Beautiful Britain door te geven. Indien u door de vervoersmaatschappij wordt geweigerd op grond van onjuiste informatie op de reisdocumenten, kan deze schade niet op Beautiful Britain worden verhaald.
f.passagiers worden geacht bekend te zijn met de vervoersvoorwaarden van de maatschappij in kwestie. Deze zijn terug te vinden op de website van de maatschappij.
g.passagiers die speciale assistentie nodig hebben dienen dit bij boeking te melden. Bij check-in kunnen zij zich melden bij de vertegenwoordiger van de maatschappij, die zorgt voor assistentie. Lichamelijk gehandicapten kunnen dit eveneens doorgeven aan de reserveringsafdeling van Beautiful Britain. Deze zal proberen een gunstige plaats op het autodek te reserveren (bij de liften) of zorgen voor assistentie van de bemanning. Dit kan echter nimmer worden gegarandeerd. U dient zich bij check-in bekend te maken.
h.de check-in tijden zijn per vervoersmaatschappij verschillend. Afhankelijk van de gekozen maatschappij bedraagt de check-in tijd tussen de 30 en 120 minuten. Onze medewerkers kunnen u meer gedetailleerde informatie verstrekken.

Klachten
Het is altijd mogelijk dat uw reis niet voldoet aan uw verwachtingen en/of eisen. Mocht dit het geval zijn, dan dient u hiervan in eerste instantie direct melding te maken bij de verantwoordelijke dienstverlener zoals de accommodatieverschaffer of vervoersmaatschappij. Deze krijgt hiermee de kans uw klacht of het probleem op te lossen. Indien dit ter plekke niet naar tevredenheid gebeurt kunt u contact opnemen met ons kantoor. Wij zijn tevens zeven dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0032-476 96 02 en zullen onze uiterste best doen u te helpen. Klachten die niet bij ons gemeld zijn vanaf de bestemming kunnen na thuiskomst niet in behandeling worden genomen.

Verzekeringen
Indien u via Beautiful Britain uw verzekering(en) geregeld heeft, bent u verzekerd bij de..Touring. Voor de exacte voorwaarden van zowel de annulerings- als de reisverzekering kunt u kijken op www.touring.be.

Huisdieren
U dient zelf zorg te dragen voor de juiste papieren voor uw huisdier. Meer informatie omtrent de te doorlopen procedure vindt u op onze website onder Praktische Informatie. Mocht uw huisdier aan de grens geweigerd worden dan kunt u de schade die hieruit voortvloeit niet verhalen op Beautiful Britain.

Afkortingen
lg=verblijf op basis van logies
lo=verblijf op basis van logies en ontbijt (dit is een Engels ontbijt tenzij anders vermeld)
hp=verblijf op basis van halfpension (ontbijt + diner)
p.p.=per persoon
p.n.=per nacht
1-pk=1-persoonskamer
2-pk=2-persoonskamer
3-pk=3-persoonskamer

Mindervaliden
De accommodaties op deze website zijn in het algemeen niet ingesteld op bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en mindervaliden. Aangezien veel accommodaties in Groot-Brittannië gehuisvest zijn in historische gebouwen kunnen er niet altijd speciale voorzieningen worden getroffen. Dat betekent niet dat mindervaliden niet welkom zijn. Integendeel, maar het ontbreken van deze voorzieningen kan Beautiful Britain niet worden verweten. Beautiful Britain zal alles in het werk stellen om een geschikte kamer te reserven, maar kan dit nooit garanderen.

Verloren voorwerpen
Mocht u onderweg een van uw eigendommen zijn verloren of vergeten neemt u dan contact met ons op. Kosten voor het terugsturen van verloren of vergeten items zijn voor uw eigen rekening. Beautiful Britain kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verlies of diefstal van bagage.