Edinburgh & Glasgow

details
foto's
gelijkaardig

Edinburgh & Glasgow

Na aankomst in Edinburgh hebt u een ruime keuze uit toeristische bezienswaardigheden. The Royal Mile, met aan het begin en einde een Koninklijke residentie, is een must. Vlak bij het kasteel op de rots kan je trouwens ook een distilleerderij bezoeken en legt men je alles uit over tartans. Zowel de bovenstad met een ondergronds netwerk aan steegjes, waarover je meer te weten komt na een bezoek aan Mary Kings Close, als de modernere benedenstad met tal van musea, mooie winkelstraten en pleinen daterend uit de 18de eeuw lonen de moeite.

Daarna gaat het vervolgens naar Glasgow voor 1 overnachting. Hier kom je in een totaal andere wereld terecht. Vele straatnamen herinneren nog aan de 18de eeuwse tabakshandel die de stad zeer veel welvaart opleverde. In de 19de eeuw verbleven heel wat kunstenaars in Glasgow. De bekendste onder hen is beslist de architect en interieurontwerper Charles Rennie Mackintosh, van wiens werk nog heel wat te bewonderen valt. Voor wie van musea houdt zijn de Burrell Collection en het Kelvingrove Museum zeker aanraders maar er zijn nog vele andere gallery’s die eveneens de moeite lonen. Aan George Square, het hart van de stad, staan imposante 19de eeuwse gebouwen en vlakbij heb je ook vele winkelstraten.

Beautiful Britain kan voor deze reis hotels aanbieden in elke categorie of misschien verkiest u een gezellige B&B of Inn ? Aan u de keuze.
Afreisdata: dagelijks

Edinburgh & Glasgow 1Edinburgh & Glasgow 2

Meer info over 'Edinburgh & Glasgow'

(*) = verplichte velden