Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Belmond Royal Scotsman

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land aan boord van The Royal Scotsman. Een treinreis die u nooit meer zult vergeten.

De trein
Welkom aan boord van The Royal Scotsman, met ruimte voor slechts maximaal 36 gasten de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. Dit is reizen zoals het hoort te zijn; luxueus, ontspannen en vol met nieuwe ontdekkingen. The Royal Scotsman rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit 9 historische rijtuigen uit de jaren ’30. De trein omvat luxe slaaprijtuigen met ruime 1- en 2-persoons privé- compartimenten, twee sfeervolle restauratierijtuigen en een salon/barrijtuig met aan het einde een open observatierijtuig. Het interieur is versierd met kostbare houtsoorten, geslepen glas en fijn damast. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niets mist van de schilderachtige omgeving, rijdt de trein ‘s nachts niet. U overnacht in uw comfortabele compartiment terwijl de trein stilstaat op kleine, veelal pittoreske stations. Tijdens de reis wordt regelmatig gestopt voor een bezoek aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen, waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden ontvangen en rondgeleid. Tevens brengt u een bezoek aan een distillery, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Voor deze excursies wordt gebruik gemaakt van de eigen, comfortabele touringcar die de trein op zijn reis door Schotland volgt. The Royal Scotsman kan individueel worden geboekt of in zijn geheel worden geboekt voor een exclusief gezelschap of ten behoeve van een groeps- of incentivereis.

Eten & drinken aan boord
Aan boord gebruikt u de maaltijden in een van de twee restauratierijtuigen. De maaltijden worden vers bereid door topkoks. De lunch en het diner worden begeleid door mooie wijnen en geserveerd in de warme gloed van kaarslicht. De tafels zijn gedekt met zwaar, wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking. De dames dragen een nette jurk of een cocktaildress. Overdag is het kledingadvies ongedwongen. Het salon/barrijtuig is een ideale plek om te praten met medereizigers.U heeft de keuze uit 43 verschillende soorten whisky waaronder een aantal zeldzame single malts! In dit rijtuig kunt u relaxen in de gemakkelijke fauteuils en banken. Terwijl u wegdroomt bij het voortdurend wisselende panorama, serveert de steward uw gewenste drankje. Na het diner kunt u in het salon/barrijtuig genieten van Schots entertainment. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het voorbijglijdende landschap.

Uw Compartiment
De trein heeft 16 comfortabel ingerichte 2-persoonscompartimenten en 4 1-persoonscompartimenten. Allen zijn uitgerust met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. In uw compartiment beschikt u over een eigen, luxueuze badkamer met douche, wastafel, toilet en elke dag schone handdoeken. Verder is het compartiment ingericht met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, commode, föhn, elektrisch regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage. Elk bed heeft een donzen en een foamkussen, een donzen dekbed en een katoenen Schotse plaid. Er zijn (extra) dekens te verkrijgen. De trein stopt ’s nachts waardoor u verzekerd bent van een goede nachtrust. De geur van vers brood zal u wekken.

 

Prijzen zijn per persoon, inclusief alle maaltijden, alle dranken, excursies zoals vermeld in het programma. Aan boord verblijft u op basis van een 2-persoonscompartiment.
Supplement voor alleengebruik van een 2-persoonscabine: 60%.